ANČOVIČKY XXL - Sušené větší rybičky - 8 až 12cm - 250g
Kód: 500Související produkty
Detailní popis produktu
250g
Obsah živin: Hrubý protein 65% , Hrubý tuk 13%, Hrubé popeloviny 2%, vlkost 10 - 12%.
Energetická hodnota: 12,80 MJ / kg
- Charakteristika: Sušené rybičky vznikají sušením jejich celých těl a to velmi šetrně proudícím vzduchem, při teplotě do 45 °C po dobu asi 2 dnů. Tím je zachována velká část jejich nutriční hodnoty, tzn. vitamínů, enzymů a ostatních biologických složek.
- Možnosti použití: Sušené rybičky se dají použít buď jako pamlsek, odměna, nebo doplněk ke krmné dávce pro psa. Nejde úplně o klasické krmivo, ale o chuťově atraktivní surovinu. Proto jej nepoužívejte místo krmiva k zasycení psa, ale jen k obohacení krmné dávky.
Jak rybičky podávat: Obvykle se sušené rybičky používají jako pamlsek, nebo doplněk výživy v suchém stavu. Doporučujeme pro zvýšení chutnosti i výživné hodnoty zalít rybičky lososovým olejem. Výborné je zalít rybky dopředu, do zásoby na cca 1 - 3 dny a uložit v lednici. Nasají olej do sebe a jsou pak opravdu vynikající pochoutkou! Když není čas, stačí pak i těsně před zkrmením prolít lososovým olejem.
- Dávkování: Sušené rybičky odpovídají čtyřnásobku původní hmotnosti rybek v syrovém stavu. Proto při podávání do krmné dávky počítejte množství z původní hmotnosti syrového masa. Krmná dávka syrového masa by měla být asi 3 až 5% hmotnosti psa na den.
Pokud se pes nedopatřením dostane k sušeným rybičkám sám a sežere jich větší množství, nic se neděje. Jde o přírodní produkt, který ani při větším, jednorázovém příjmu organizmus psa nijak nepoškodí.
- Skladování a doba spotřeby: Sušené rybičky skladujte v dobře uzavřených PVC obalech, hlavně v suchu a chladnu, nejlépe do cca 15 °C. Pokud vám zvlhnou a byly by v teple a hermeticky uzavřené, mohou zaplísnit. Pokud se to stane a rybičky vám zplesniví, tak je vyhoďte a nekrmte nimi psa.
Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od nákupu. Mražené do 1 roku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené rybičky |
---|---|
Druh masa: | Ryby |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.